Çok Kıymetli Halkımıza İlanen Duyurulur;

1 Eylül 2020

Çok Kıymetli Halkımıza İlanen Duyurulur;
3.Etap Toki Konutları ihaleye çıkıyor. Önceki dönemde 122 konut olarak 3 kere ihaleye çıkarılan konutlar ilk ihalede, ihaleye giren firma olmadığından, diğer iki ihalede de yaklaşık maliyetin üzerinde teklifler verildiğinden dolayı Toki idaresi tarafından iptal edilen proje, Belediye Başkanımız Sn. Mehmet KARAMAN'ın Ankarada ki yoğun girişimleri sonucunda hem Kemaliye mimarisine uygun olması hemde projenin 154 konuta çıkarılması ile neticelenmiştir. Aslında talebimiz 191 adet olan başvurunun karşılanması olsa da, önce 163 adet olacağı öğrenilmiş son olarak gelen projede 122 adet olacağı görülmüştür. Toki idaresi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Belediye Meclisimizde yaptığımız toplantıda arsa emsal değerini değiştirmek sureti ile 154 konut yapılabilmesini sağlamış bulunmaktayız. Bu girişimlerimizde bizlerden katkılarını esirgemeyen Erzincan Valimiz Sn.Mehmet MAKAS'a, Erzincan Milletvekillerimiz Sn.Süleyman KARAMAN ve Sn.Burhan ÇAKIR'a ve hepsi birbirinden değerli Kemaliyeli bürokratlarımıza emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umuyoruz ki ihalede olumlu sonuçlanır ilçemizde ki konut sorunu çözüme kavuşur.
SAYGILARIMIZLA.