Fidan Dikme Etkinliği

21 Nisan 2021

Wingsuit atlayış parkuru alanı altında, Şehitler yolu üzerinde bulunan taşlık alanda İlçe Kaymakamlığı tarafından teraslama, Kemaliye Belediyesi tarafından çukur açılması, toprak taşınması ve sulaması, Kemav tarafından fidan temin edilmesi sonucunda 40 aşılı dut 130 adet çam fidanlarının dikimi yapıldı. Etkinlik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı kapsamında yüzyüze eğitim yapan öğrenciler sabah saat 10.00-12.00 de, emniyet ve jandarma personeli 12.00-13.00 saatleri arasında, Kaymakamlık, Belediye ve Kamu personeli saat 16.00- 17.00 saatleri arasında pandemi kuralları gözetilerek dikimleri yapıldı. Aşılı tüplü 49 badem 40 ceviz fidanı önümüzdeki günlerde dikilerek bu seneki etkinlik sonlanmış olacaktır. Sulama hattı için Kemav tarafından iki adet 5 tonluk depo, Fırat PEN firmasından boru ve sulama malzemeleri hibe edilmiştir. Tesisatları önümüzdeki günlerde Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Emeği geçenlere bu etkinliğe katılan çevre dostlarına Kemaliye sevdalılarına teşekkür ederiz.
Mehmet KARAMAN
Kemaliye Belediye Başkanı