S.S. Kemaliye (Eğin) Valemi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi.

26 Nisan 2021

Kemaliye Belediyesi olarak yıllardır hayalini kurduğumuz emekçi kadınların bir kooperatif çerçevesinde buluşması nihayet gerçekleşti. Belediyemiz irade koydu,her imkanı sağladı,üniversitemiz eğitim verdi, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere hemşehrilerimiz ilgi gösterdi ve nihayet kurucu üyeler bu gün Erzincan'a giderek kooperatifimiz kuruldu. Büyük sabır, emek, dayanışma ruhuyla kurulan kooperatifimizin ismi de çok anlamlı. "S.S. Kemaliye (Eğin) Valemi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi." Valemi düğünlerimizde yaşatılan bir gelenek.Kadınlar Düğün evinde kına ve çeşitli etkinlikleri yaptıktan sonra düğün sahibi olan evin büyüklerinden türküler eşliğinde çeşitli ikramlar isterler. Ev halkının her ferdi çeşitli yiyecek ve içeceklerle ikramda bulunur. Bu ritüele "Valemi" denir. Kooperatifimizin bu ismi alması çok isabetli olmuştur. Kemaliye Belediyesi olarak Buğday Meydanı alanını tahsis ettik. Üretime büyük katkı verecek kooperatifimize ve kadınlarımıza her zaman desteğimiz sürecektir. Umarız ki bu kuruluş büyür ve tüm kadınlarımız katılır. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.