CİTTASLOW KEMALİYEMİZE HAYIRLI OLSUN


30 Mart 2022

CîTTASLOW KEMALİYE"mize hayırlı olsun;
30 Nisan 2021 tarihinde Unesco dünya kültür mirası geçici listesine giren ilçemiz hem doğal hem de kültürel kriterleri ile dünyanın ender kentlerinden biridir.Uuslararası sakin şehirler ağına girmek üzere yaptığımız başvuru ve hazırladığımız dosya yapılan toplantıda kabul görmüş ve Cittaslow ağına alınmıştır.Kemaliye 30 ülkeden 281 kentin bulunduğu ağa dahil olmuş ve uluslararası bir tescili daha kazanmıştır.
Cittaslowun amacı, dünyada kendi kimliğini koruyan, yıkıcı ve tehlikeli küresel çalkantılardan kendini koruyarak gelecek vizyonu oluşturan kentleri bir araya getirmek dünyaya örnek sunmaktır. Bu özel kentler yönetilirken doğal değerlerine, gelenek ve göreneklerine, yerel mimarisine, yemeklerine, müziğine, zanaat ve esnafına sahip çıkmasına, birliğin üye kentleri için kabul edilen kriterler vasıtasıyla sağlanması hedeflenmektedir. Dünyada sadece belirli kriterlerisağlayan özel yerler bu ağa katılabilir.
Kemaliye'mizin Cittaslow a girmesi ile tüm dünyada tanınan 281 kent Türkiye"den 21 kent ile beraber ilgi odağı olacak,bilgilendirme, planlama ve çeşitli etkinlikler planlanacaktir.
Kemaliyemiz Cittaslow kentleri içerisinde katkı sağlayacak ve dünyada daha çok tanınan bilinen ve ziyaret edilen bir şehir olacaktır.
Bu süreç içerisinde Cittaslow ekibine, Belediye personelimize ve meclis üyelerimize, ilgili tüm birimlere teşekkür ederim.
UNESCO geçici listesi ve Cittaslow uluslararası iki önemli tescil belgemiz olarak bizlere gurur vermektedir.
Hayırlı olsun...
Mehmet KARAMAN
Kemaliye Belediye Başkanı